De 12 stjernetegnene – dine astrologiske styrker

For over 3000 år siden begynte studiene i astrologi. Stjernene bla da delt inn i 12 stjernetegn som fikk navnene sine fra dyrekretsens orientalsk-greske stjernebilder. På norsk fikk disse bildene navnene Steinbukken, Vannmannen, Fiskene, Væren, Tyren, Tvillingene, Krepsen, Løven, Jomfruen, Vekten, Skorpionen og Skytten.

Astrologien regnes som en av de eldste og mest vanlige av alle menneskelige aktiviteter,  og i mange land ble det lagt stor vekt på stjernetyding. I astrologien finner du også igjen de 4 elementene, og i Østen har astrologi lenge vært en viktig del av livet. De senere årene har interessen også blomstret opp her hjemme. Flere ser at denne gamle vitenskapen kan være et uvurderlig redskap i vår egen selvutvikling og vekst.

Et viktig element i astrologien er det å se hele universet som en helhet, hvor alle små deler har innvirkning på hverandre. Som et resultat av dette virker makrokosmos , om er planetene og stjernene, inn på det mikrokosmoset, som vi mennesker er. Det astrologien kan hjelpe oss med, er å få oversikt og å nyttiggjøre oss av disse sammenhengene.

En astrolog vil sette opp et horoskop til å kartlegge planetenes posisjon på et spesifikt tidspunkt. Stjernetegnet vi alle kjenner til, forteller bare litt av denne helheten. Mer spesifikt forteller det deg solens posisjon da du ble født. Det vi skal se nærmere på nå, er hvilke typiske kjennetegn ditt stjernetegn har. Les videre, og se om du kjenner deg igjen.

 

Ditt soltegn

Når du vet hvilket soltegn du tilhører, kan du få en bedre forståelse for din egen personlighet. Soltegnet er det samme som stjernetegnet, og representerer den bevisste delen av oss og identiteten vår. Det lar oss forstå bedre hva det er som driver oss, og gir oss en bedre forståelse av hvordan andre egentlig ser oss. Ved å identifisere våre styrker og svakheter, kan vi ta bedre valg i livet.

 

Den impulsive Væren 21 mars til 19 april

Om du er født i væren styres du av planeten mars. En balansert Vær, er en stor inspirasjon for de rundt. Hun liker at ting skjer, og blir fort rastløs hvis ting går for sakte. En Vær er ikke redd for å heve stemmen, og venter ikke på tillatelse for å si sin mening. Den fødte leder!

Den hjemmekjære Tyren 20 april til 20 mai

Tyren er et jordtegn, som ikke er alt for glad i endringer. Hun er stabil og praktisk, og styres av planeten Venus. Hun er en dedikert venn, som alltid har et trøstende ord til den som trenger det. Tyren har alltid en solid plan, før hun setter i gang med noen ting som helst.

Den nysgjerrige Tvillingen / 21 mai til 20 juni

En Tvilling elsker å holde ting nytt og spennende. Hun er morsom og kvikk, og dras ofte i mange ulike retninger. Tvillingen domineres av elementet luft, noen som gir henne et sterkt behov for bevegelse, inspirasjon og mentalt stimuli.

Den følsomme Krepsen / 21 juni til 22 juli

Krepsen styres av månen. Hun er utadvendt og alltid klar for nye opplevelser. Hennes følsomme natur, gjør at hun som oftest handler fra hjertet. Hun har mye empati, og et sterkt morsinstinkt som viser seg i hennes omsorg for alle rundt seg.  

Den kjærlige Løven / 23 juli til 22 august

En løve styres av den livgivende solen, og hun har en energi som lyser opp ethvert rom. Hun er stolt, sterk og har tonnevis med entusiasme. Hun minner andre kvinner på den indre løvinnen vi alle bærer på, og vet at verdighet er noe man finner innenfra.

Den hjelpsomme Jomfruen / 23 aug til 22 sept

Planeten Merkur styrer Jomfruens tegn. Dette er en jordet sjel som møter alt med en praktisk tilnærming. Hun har sterk moral og liker å bruke tid med de som deler hennes verdier. Hun er detaljorientert, og opptatt av å være den beste versjonen av seg selv

Den diplomatiske Vekten / 23 sept til 22 okt

Det å være i samme rom som en vekt, er noe de fleste er veldig komfortable med.  Hun skaper balanse, og beveger seg mellom mennesker på en smidig måte. Hun er diplomatisk og ekstremt god på strategi. Hun henter sin styrke i det å bli elsket og det å elske andre.

Den mystiske Skorpionen / 23 okt til 21 nov

Skorpionen styres av planeten Pluto, og er et følsomt vanntegn. Hun er følsom samtidig som hun er intens, og det kan føles som hun ser rett gjennom deg. Hun har sterk fantasi, oser av lidenskap, seksualitet og forføring. Hun vil nekte å la seg kontrollere, kue eller dominere.

Den optimistiske Skytten / 22 nov til 21 des

Jupiter styrer den inspirerende Skytten. Dett er en kvinne som er energisk, ambisiøs, generøs, elsker frihet og alltid vil takke ja til en utfordring eller et eventyr.  Hun er smart og full av kunnskap, og en kan lytte til henne i timevis uten å bli lei.

Den ambisiøse Steinbukken  / 22 des til 19 jan

Dette er en gammel sjel, som har visdom langt større enn det hennes år på jorden skulle tilsi. Hun styres av planeten Saturn, og er en sterk ledertype. Hun er reservert, forsvarlig, tålmodig og er god på strategi. Som partner er hun ærlig og til å stole på.

Den frihetssøkende Vannmannen / 20 jan til 18 feb

Dette er en fri og fremtidsrettet kvinne, som ikke føler strømmen. Hun liker å planlegge og dyrker intellektet og nysgjerrigheten. Hun trives godt i grupper, men liker å gjøre ting på nye måter. Hun er ikke redd for å skille seg ut, og tillater ikke andre å bestemme over henne.

Den spirituelle Fisken / 19 feb til 20 mars

Fiskekvinnen er majestetisk og har en dybde som overgår de fleste. Hun er høysensitiv og følsom, og styres av planeten Neptun, som er drømmenes planet. Hennes myke natur gjør henne både snill, og alltid klar for å hjelpe andre.

 

Lær om dine styrker og svakheter

Det er mye å lære om de 12 stjernetegnene, og jo mer vi lærer jo bedre forståelse får vi av den kosmiske helheten. Det å fordype seg i de astrologiske tegnene er en spennende reise.

For å få tilgang til ditt personlige fødselskart, må du vite fødselsdatoen din, sted og hvilket år du er født. Om du vet klokkeslettet, vil du få et enda mer presist bilde. Et tips er å sjekke på helsenorge for å finne ut hvilket tidspunkt du kom til verden. 

Om du vil gå mye dypere og lære mer om deg selv og andre, kan du få tilgang til ditt personlige fødselskart HER. Du vil lære om dine styrker og svakheter, samt forstå bedre hvem du er og hva du trenger. Lykke til!

Astrologi og månesyklusen

Astrologi er noe vi kan integrere inn i det å jobbe med månens syklus og måneseremonier. Hver måned lander ny- og fullmånen i et nytt astrologisk tegn, som er en gylden mulighet til å jobbe med dine indre styrker og skyggesider. Iselin holder jevnlig online og fysiske måneseremonier, hvor vi har fokus på nettopp det astroligske temaet og hvordan vi kan bruke dette for å utnytte vårt fulle potensiale. Du er velkommen til å melde deg på HER, og bli en del av vårt unike søsterskap som oppstår på seremoniene. 

 

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌