De syv chakraene – hvordan vet du om de er i balanse?

Kunnskapen om chakraene stammer fra Østen, men resonerer stadig med flere i vår del av verden. Ordet «chakra» er opprinnelig et sanskrit ord som betyr «energihjul». En chakra er et knutepunkt, som sees som et bindeledd mellom kropp og sjel. Dette er subtile energisentre, og det at de er i balanse, har stor betydning for vårt velvære.

I tillegg til at vi har en fysisk kropp, har vi også en energikropp hvor spenninger, traumer og utfordringer kan skape blokkeringer. I denne energikroppen har vi mange tusen energibaner, som samles i syv hovedpunkter. I ulike tradisjoner kan antallet variere litt, men stort sett enes det om disse syv hoved-chakraene.


Rotchakra

Helt nederst i ryggraden finner vi rotchakraen. Dette energipunktet er det som gir deg stabilitet og jording. Når det er i balanse vil du oppleve stabilitet, trygghet på deg selv, samt mer kraft til å overkomme utfordringer. Rotchakraen er selve grunnlaget, og om denne er i ubalanse, kan det være vanskelig å balansere noen av de andre chakraene. Begynn derfor alltid her! Rotchakraen assosieres med fargen rød.

Sakralchakra

Rett under navlen finner du chakraen som ofte refereres til som det seksuelle senteret. I tillegg er det også herfra all din kreative energi får utspring. Når sakralchakraen er i balanse vil du oppleve skaperglede, nytelse og moro. Om denne er blokkert er det vanlig å føle at en ikke har kontroll i sitt eget liv. Fargen som assosieres med dette energisentret er oransje.

Solar Plexus

Den tredje chakraen handler om selvtilliten din, og din evne til å stå støtt i deg selv. Når den er åpen føler du deg fri til å uttrykke deg, har mer tro på deg selv og tar deg tid til egenpleie. Om den derimot er blokkert er det vanlig å føle seg overveldet, tvile på seg selv og kjenne på skam. Du finner denne chakraen i øverste del av magen. Fargen gul representere solar plexus.

Hjertechakra

Hjertechakraen finner du midt i brystet, rett over hjertet. Dette senteret beskrives med fargen grønn, og er broen mellom de nedre og de øvre chakraene. Når hjertechakraen er åpen har du evnen til både og gi og å ta imot kjærlighet, kan kjenne på dyp medfølelse og du opplever mer indre ro. Om den er blokkert vil du oppleve det vanskelig å åpne deg opp for andre.

Halschakra

Når denne chakraen fungerer som den skal, har vi evnen til å uttrykke oss klart og tydelig. Halschakraen finner du som navnet tilsier i halsen, og det hjelper deg med kommunikasjon, å snakke sant og å realisere deg selv. Om det er blokkert kan vi oppleve det vanskelig å finne de rette ordene, og å være ærlig om hva vi egentlig kjenner på. Lys blå og turkis assosieres med energipunktet i halsen.

Det tredje øyet

Når vi kommer til de øvre chakraene, kommer vi mer ut av kroppen og mer mot det åndelige. Når det tredje øyet er åpent kan vi oppleve å kommunisere med andre verdener, eller utvikle en sterk intuisjon. Når det er i balanse vil vi være bedre på å se det store bildet, og ikke henge oss opp i småting. Det er mørkt blått eller lilla i farge, og setter deg i kontakt med noe større enn deg selv.

Kronechakra

Dette er det høyeste chakraen og det representere vår evne til å være helt i kontakt med den spirituelle verden. Veldig få mennesker åpner noen gang kronechakraen, men de som gjør det, kan tre inn i et høyre bevissthetsplan. Det er lokalisert på toppen av hodet, og har fargen hvit/fiolett.
 

For å lære enda mer om disse spennende temaene kan du sjekke ut våre kurs og foredrag HER!

Bilde hentet fra Healthline.com

 

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌