De fire elementene – og hvordan de påvirker oss

Helt tilbake til antikkens Hellas, og oldtidens kulturer i Egypt, Babylonia, Japan, Tibet og India kan vi finne referanser til de fire elementene, og hvordan vi kan bruke kunnskapen om disse for å forstå vår unike personlighet bedre.

Visste du at de fire elementene: jord, ild luft og vann påvirker oss hver eneste dag? De forteller oss noe om oss selv, hva vi trenger mer eller mindre av i livet og hvordan vi kan skape balanse og et bedre liv for oss selv.

Du har kanskje hørt snakk om elementene, og lurt du på hva det egentlig har med ditt liv å gjøre? Hvordan gir de fire elementene seg egentlig til kjenne i oss mennesker, og hva kjennetegner hvert enkelt element? 

De fire elementene forteller oss noe om hvordan vi reagerer på situasjoner, hva vi egentlig trenger fra andre og hvordan vi oppfører oss. Hvert element har karakteristiske kjennetegn, og om vi har mye av et eller flere elementer vil det ofte gi seg til kjenne i personligheten vår.

 

Den lidenskapelige ilden

Om du har mye ild i ditt fødselskart, er du sannsynligvis en person som liker å ha det gøy. Du er energisk og blir lidenskapelig opptatt av det du er interessert i. Du kan ha en tendens til å være impulsiv, og ta beslutninger som ikke alltid er like gjennomtenkte. Ilden elsker å leke, danse og er ekspert på å få ting gjort.

Stjernetegn som hører hjemme i ildtegnet er Væren, Løven og Skytten.

Praktisk og jordet

Om jord-elementet dominerer ditt fødselskart er du nok en helt annen type. En person med mye jord elsker å lage lister, og har stadig full oversikt. Naturen kaller sterkt på deg med mye jord, og du har godt av å gå turer i skog og mark. Hjemmet til en med mye jord er ryddig og rent, og her er det meste på stell!

Tyren, Jomfruen og Steinbukken er jordtegn.

Den sosiale sommerfuglen

De med mye luft i sitt kart er ofte glad i å prate. Et annet kjennetegn er at beslutninger tas raskt, og det å ha mange prosjekter på en gang er problemfritt. Det å lære, skrive og tenke er noe som passer godt for en med mye av elementet luft. De er ofte sosiale og er gode på å passe inn i de fleste sammenhenger.

Stjernetegnene Tvillingen, Vekten og Vannmannen er typiske luft-tegn.

Spirituell og intuitiv

Vann-elementet kjennetegnes av det intuitive og emosjonelle. De med mye vann finner det enkelt å og komme inn i en spirituell praksis, og liker ofte å meditere.  En samtale med en med mye vann i sitt fødselskart blir sjelden overfladisk. De liker å gå dypere, og forstå seg selv og andre bedre. De med mye av dette elementet liker godt å bruke sine kreative evner.

Krepsen, Skorpionen og Fiskene er de astrologiske tegnene som er typiske vanntegn.

 

Gå dypere

Selv om vårt astrologiske tegn tilsier at vi er dominert et element, er det ikke så enkelt. Et nøyaktig fødselskart vil gi oss en mer komplett forståelse av oss selv. Planetenes eksakte plassering i det øyeblikket du kom til verden, kan gi deg et klarere bilde av hvem du egentlig er.

Opplevelser og hvordan vi vokser opp kan gjøre at vår egentlige personlighet ikke har fått komme frem enda. Gjennom å lære mer om oss selv, vil mange få flere a-ha opplevelser. Vi må gå rett og slett gå dypere, bli kjent med både sol- og skyggesidene våre.

Om du for eksempel har lite vann i ditt kart, vil du naturlig trekkes mot mennesker som har mer av dette elementet. Ved å bli kjent med vårt eget fødsels-chart vil vi få en bedre forståelse av hvilke elementer vi har mer og mindre av.

Både kjærlighetsforhold, vennskap, elementer i hjemmet, farger og livstil, kan hjelpe oss å balansere elementene i oss selv.

 

For å lære enda mer om disse spennende temaene kan du sjekke ut våre kurs og foredrag HER!

 

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌