Det sårede feminine

Som leser på iselinlarsen.no er det stor sannsynlighet for at du er interessert i den feminine energien og kraften av å vekke mer av denne til live i deg selv. Ingen mennesker består kun av feminine eller maskulin energi (de har egentlig ingenting med kjønn å gjøre), men har en kombinasjon av begge. Det ene kan ikke eksistere uten det andre, som vi har skrevet om i flere andre blogginnlegg, blant annet dette.

Maskulin vs. feminin

Det maskuline er det som gjør at vi gjennomfører ideer, er effektive og får ting unna når det trengs. Det feminine er derimot der ideene fødes og skapes, dette er energien for kreativitet, sensualitet og næring. Men som i alt annet i verden, har både det feminine og det maskuline en skyggeside. I dette blogginnlegget vil vi gå nærmere inn på hva dette betyr for den feminine energien, hva skyggesidene er, samt hvordan du kan lege de. 

Balansert feminin energi

Den feminine energien i sin fulle guddommelige balanse er sensuell, attraktiv, intens, nærende, vakker, kreative, intuitive, trygg og skapende. En virkelig magnetisk og tiltrekkende energi. Dessverre lever de færreste av oss i denne balansen, etter flere århundrer med undertrykkelse av det feminine.

Dette er noe som har påvirket oss kvinner, eller de som definerer seg som kvinne, da vi naturlig har en større andel av feminine energi i oss enn menn - en del av vår medfødte mors-energi. Dermed er det også vi som har fått kjenne mest på undertrykkelsen av den feminine kraften. Litt etter litt har vi presset den unna til fordel for det maskuline og tøffe. Som et resultat har vi en kollektivt såret feminin energi.

Heldigvis lever vi i en tid hvor dette er i endring. Vi er i ferd med å finne mer tilbake til vår feminine kraft, men for å kunne gjøre dette må vi konfrontere skyggesidene vi holder på. Første steg er å vite hvordan disse skyggesidene manifesterer og viser seg i vårt liv.

Det sårede feminine

Det sårede feminine viser seg gjennom kvaliteter som usikkerhet, avkobling fra den emosjonelle kroppen, angst, frykt, redsel for dype relasjoner, inngjerdet hjerte, tillits problemer, overbeskyttende, sjalusi, ser utenfor seg selv etter anerkjennelse, setter seg i offerrollen, selvkritisk, negativ selv snakk osv. 

Kan du kjenne deg igjen i noen av disse? Vær helt ærlig med deg selv. Skriv ordene ned på papir og prøv å kjenne på hver enkelt følelse. Hva får det deg til å kjenne? Hvor stammer det fra? Hva vil skje dersom du slipper kontrollen?

Rom for vekst og healing

Å gi slipp på skyggesider og finne tilbake til balanse er en sårbar prossess som krever at vi blottlegger oss i større eller mindre grad, men det vil også gi oss så mye healing og vekst tilbake. Som med alt annet, de frøene vi vanner og nærer daglig er de som vil spire og gro. Dersom vi fortsetter å gi næring til skyggesidene og undertrykker det guddommelige, feminine, er det disse som vil vokse seg sterke. Men i skyggene finnes mye smerte og frustrasjon, og det trenger ikke å være skyggene som styrer deg. Gudinnen inni deg er der, men kanskje hun ikke blitt næret på så lenge. 

Veien mot balanse

Feminine energi og vekst oppstår i stillheten, det er ikke noe fysisk vi kan kjenne på, eller jobbe oss mot, men en subtil kraft inni oss selv. Dette er kanskje også noe av grunnen til at mange av oss befinner oss mer i det maskuline, fordi vi der har muligheten til å holde oss travle og rømme fra følelsene. Kun gjennom ro, stillhet og tilstedeværelse kan vi oppnå healing av det sårede feminine og en dypere relasjon til oss selv. Her kan vi bli kjent med alle sidene av oss selv og nå inn til barnet inni oss. Det barnet som vi ikke ønsker å skade, men gi en stor klem.

Et godt sted å starte er å skrive opp alle kvalitetene til balansert feminine energi, og alle kvalitetene til såret feminine energi. Se hvordan hver kvalitet og hvert ord får deg til å føle deg.

Hvilke assosiasjoner dukker opp? Kjenner du deg igjen i noen av de sårede feminine kvalitetene? I hvilke situasjoner dukker de opp? Og hva tror du at du kan gjøre i hverdagen for å bli mer bevisst på når disse kvalitenene dukker opp?

De balanserte feminine kvalitetene som du ønsker mer av i livet, kan du gjerne skrive på egne lapper, og henge et sted du vil se de ofte. Sitt med følelsen de vekker i deg så ofte du kan, og se for deg at du allerede lever i denne kraften. Kanskje kan du jobbe med å "bytte ut" noen av de sårede feminine med balanserte feminine kvaliteter? Du vil kanskje finne dette blogginnlegget om å høyne dine vibrasjoner hjelpsomt.

Søsterskap

Dette kan være ubehagelig, men du trenger ikke gjøre det helt alene. Vi kvinner kan nemlig løfte det guddommelige feminine til en høyere frekvens om vi står sammen. Hver kvinne som gjør jobben løfter oss en frekvens høyere og skaper rom for at flere kan gjøre det samme. Når vi leger det sårede feminine vil det ikke lenger være konkurranse og sjalusi kvinner i mellom, men et dypt bånd, et søsterskap.

I boken "Feminin Flyt", kan du bli enda bedre kjent med hvordan du kan "tappe inn" i den feminine energien og legge skyggesidene bak deg. Her vil du også få verktøy til seremonier og gode rutiner som vil hjelpe deg i din healing. Boken kan du blant annet bestille her om du ikke allerede har et eksemplar. Dersom du savner et større søsterskap av kvinner som er på samme reise som deg, kan du sette deg på venteliste på Passasjen

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌