Det sårede maskuline

For et par uker siden delte vi dette innlegget om "det sårede feminine" her på bloggen. Kanskje har du allerede jobbet med å finne dine feminine skyggesider ved hjelp av refleksjonsoppgavene vi delte i innlegget. Dette er første steg til healing.

Det er dog ikke bare den feminine energien som har en skyggeside. Det maskuline har også to utrykk, det balanserte og det sårede. I dette blogginnlegget vil vi gå dypere inn på hva såret maskulin energi egentlig vil si, og hvordan det manifesterer seg.

Akkurat som såret feminin energi er noe vi oftest kan kjenne igjen i kvinner, kan det sårede maskuline være enklest å finne hos menn. Selv om feminin og maskulin energi er kjønnsløst, velger vi likevel og kalle det feminine for hun og det maskuline for han - for enkelhets skyld. Vi kan alle bære på de feminine og maskuline skyggesidene i oss, enten det er en eller flere av dem.

Skyggesidene og de sårede egenskapen kan gi oss en dypere forståelse av hvorfor vi eller andre oppfører seg som de gjør, og kanskje kan vi til og med inspirere til healing. Og du, det sårede maskuline kan bli skremt av det guddommelige feminine, så ikke bli overrasket om du møter motstand etterhvert som du går dypere i din healing reise. 

Balansert maskulinitet 

Som vi har nevnt i flere innlegg allerede, blant annet dette, er den maskuline energien forbundet med handling, gjennomføring og effektivitet. Balansert maskulinitet bringer trygghet, styrke og tiltrekning. Han er keiseren som danser sin sensuelle dans med den feminine Gudinnen.

Han bringer stabilitet til familien og han beskytter de og det han holder nært. Men til tross for sin maskulinitet, har han også en sårbar side og er ikke redd for å vise følelser. Han holder rom for det feminine og hennes sensualitet. Han vet at hun er skaperen, mens han den som får handling til å skje. Han innrømmer sine feil og svakheter og er hele tiden åpen for vekst. 

Det sårede maskuline

Det tydeligste tegnet på at noen lever i det sårede maskuline er at de er avskrudd fra følelsene sine. De leter etter validering utenfra og har en overfladisk tilnærming til andre, spesielt til det feminine. De ser følelser som en svakhet og unngår å bygge dype bånd. De er sta i sin væremåte og er ikke åpen for andre synsvinkler. De ser det feminine som svakere og han trumfer gjennom sine synspunkter.

Maskuliniteten brukes ikke lenger til å beskytte, men som en måte å hevde seg og undertrykke på. Han reagerer med sinne og kan til og med ty til fysisk vold dersom han føler seg urettferdig behandlet. Han har materialistiske mål og han skyr ingen midler for å nå dem. Han har et bilde av suksess som gjerne omhandler å ha fine ting, kone, penger osv, men som mangler den dypere kontakten. 

Snarere enn å kjenne innover forsøker det sårede maskuline å fylle tomrommet gjennom stadig flere ting. Penger, suksess på jobb, sex, damer, biler, fart og spenning. Han vil kunne finne en midlertidig trøst i disse tingene, men gnaget innenfra vil bli stadig høyere, noe som vil føre til stadig mer drastiske tiltak. Først når han møter det sårede maskuline i seg selv og tillater seg å føle på alt det bringer, vil han kunne finne lettelse og healing.

Dessverre har vi ofte et veldig feil bilde av hva maskulinitet egentlig er, og sammenligner det med den klassiske matcho-mannen, derfor har det usunne maskuline fått lov til å herje i svært mange år. Men med oppvåkningen av det balanserte og Guddommelige feminine har vi også skapt rom for at det det maskuline kan heale, og det er et skifte på gang.

Heal andre gjennom egen healing

Jo mer vi healer fra innsiden, jo høyere blir frekvensen rundt oss. En mann som er fanget i sitt sårede maskuline er det ingen andre sitt ansvar å heale enn han selv. Han må ønske det selv, akkurat som kvinnen selv må ønske å heale sine skyggesider. Men ved å forstå hvordan disse skyggesidene utfolder seg, vil det feminine kunne ta et skritt tilbake og unngå å reagere slik han forventer.

Det feminine kan holde rom og speile det vi vet eksisterer i det maskuline. Dette kan kunne bringe frem frustrasjon og sinne, men kanskje vil det også klare å trigge noe som ligger enda dypere begravet. Kanskje kjenner du til og med igjen noen av sidene til det sårede maskuline i deg selv, for også kvinner kan velge å ta avstand fra følelsene sine og ta rollen som sterk og foroverlent.

Om dette er deg oppfordrer vi deg til å ta en pause fra det du gjør for kjenne etter. Hva er det som ligger begravet høye murer og stengte dører i deg selv? Husk at følelser ikke gjør deg svak, snarere tvert i mot. 

Syns du det kan være vanskelig å sette av tid til healing i deg selv, eller er du usikker på hvor du skal starte? Da kan det være godt å vite at du ikke trenger å gjøre det alene. Sett deg på venteliste til Passasjen her, og få et varmt og støttende søsterskap på kjøpet. 

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌