Syklusen - vår indre superkraft

Vår indre syklus

Akkurat som månen, har også vi vår egen syklus. Jo bedre vi forstår den, jo mer kan vi bruke den som en veileder gjennom livet. Når vi lærer mer om syklusen vår, vil vi gi oss selv mer av det vi faktisk trenger, og resultatet er at vi lever mer i takt med våre feminine energier.

Kunnskapen om syklusen vår er noe vi skulle lært allerede som tenåringer. Samfunnet er bygget på en maskulin måte, som tar lite hensyn til kvinnens syklus. Det er helt normalt å være sliten, ha større behov for søvn og kjenne på lavere i energi deler av måneden. Kunnskapen om hvordan syklusen fungerer, hjelper oss til å forstå oss selv bedre. Vi innser plutselig hvorfor vi noen dager svinger veldig  i humør, energi og produktivitet.

Heldigvis kan vi planlegge rundt syklusen vår og ta hensyn til oss selv. Dette kan gi oss økt overskudd, mer energi, produktivitet og kreativitet. 

Indre vår og sommer

Dette er faser i menstruasjonssyklusen som ofte oppleves lettere, og er perioder hvor vi har mer energi. Disse fasene kalles også yang-faser, og er dager hvor yang-energien er dominerende. 

Mange opplever at hele syklusen blir bedre, når de planlegger oppgaver som krever mer i «vår og sommer-dagene» i stedet for fasen når energien er lavere. Når vi blir godt kjent med hver av de indre årstidene, vet vi til enhver tid hva vi bør gjøre, og hva det er best å vente med. Når vi gir til kroppen vår, så gir den alltid tilbake! 

Indre høst og vinter

Akkurat som når høsten og vinteren herjer ute, er det godt å være mer inne. Dette er Yin-faser, og en tid for å rette blikket innover, og gi oss selv mer ro. Noen dager av denne fasen, er også utmerket for å skape og bruke mer av våre kreative energier. 

Ved å gi deg selv det du har behov for i disse fasene, vil du oppleve mer energi i din indre vår og sommer. Dessverre tømmer alt for mange energilagrene i disse dagene, og opplever derfor at hele måneden blir tyngre. Det å bruke tid på å forstå sin egen syklus, kan gjøre hver indre årstid både givende og fin.

 

Få oversikt over din syklus

Det er viktig at vi observerer vår egen syklus, for å bli kjent med den. Det å legge inn de ulike indre årstidene i en kalender er en god start. Denne vil være et godt verktøy, og enkelt la deg vite hva du kan forvente av deg selv til enhver tid gjennom syklusen. Du vil dermed vite akkurat når du bør ha et viktig møte, og når du bør fokusere mer på meditasjon og indre arbeid.

Bestill boken til Iselin, Feminin flyt, for å lære deg å leve i takt med din egen syklus.
 
Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌