Fullmåne i Tyren november 2021

månefaser Nov 16, 2021

Fullmåne i Tyren

Årets nest siste fullmåne får vi fredag 19.11. Da står månen i jordtegnet Tyren, mens solen fortsatt befinner seg i vanntegnet Skorpionen. Med andre ord får vi en fullmåne med feminine, yin kvaliteter (Les mer om feminine og maskuline energier her).

Fullmånen som kommer i november hvert år refereres ofte til som Bever måne, og årsaken til dette navnet er såpass enkel som at dette er høysesong for bygging av beverdammer. Et annet navn man ofte bruker om november fullmånen er "Frost moon", da dette er tid av året hvor vinterens kulde og frost historisk sett pleide å sige inn. Les mer om hvordan du kan jobbe med fullmånen her.

Delvis måneformørkelse

Akkurat årets november fullmåne er litt ekstra spesiell fordi vi også får en delvis måneformørkelse. Ved en full måneformørkelse vil solen, jorden og månen være på samme linje, slik at jordens skygge prosjekterer over på månen. Denne skyggen gir månen et rødlig lys, som gjør at den ofte får navnet "Blood Moon".

På fredag får vi altså en delvis måneformørkelse, da ikke hele månen, men ca.98% dekkes av jordens skygge. Dette er allikevel såpass mye at vi fremdeles vil kunne se det rødlige skinnet rundt månen. Astrologisk sett er måneformørkelser en tid som kan bringe med seg uventede endringer, og "shake-ting-opp".

Stabilitet og trygghet

Formørkelsen vi får under denne fullmånene sies å ha sterk påvirkning for de kommende månedene, faktisk kan den sette tonen for både 2022 og starten av 2023! Det er dermed viktig å holde seg sentrert og fokusert akkurat nå. I og med at månen befinner seg i Tyren ved fullmånen, vil den også påvirke områder i livet som er knyttet til Tyrens energi.

Tyren er et jordtegn og energien omhandler rot chakra og vårt behov for sikkerhet og trygghet. Penger, kropp, klima, intimitet, kjærlighet, hjemmet, og mat er relevante temaer for Tyren. Tyren er et fast tegn, som i utgangspunktet betyr at en fullmåne i dette tegnet vil kunne hjelpe oss å finne klarhet innen områder av livet som omhandler nettopp stabilitet. Allikevel, med måneformørkelsen og det som refereres til som eclipse sesong, må vi forberede oss for at ting kan riste litt. Brå endringer og uante vendinger ligger i luften i det jordens skygge legger et slør over månen.

Vi anbefales å være mer konservative rundt vår pengebruk de resterende ukene av november. Og selv om vi personlig er for å skjemme seg selv bort, vil vi anbefale deg å heller leve litt enklere akkurat nå skal vi tro astrologene rett. Områder som omhandler penger og karrierer er nemlig del av de områdene hvor det er sannsynlig at vi kan oppleve uforutsette endringer den kommende tiden, både negative og positive endringer. Vi kommer derfor tilbake til viktigheten av å holde seg sentrert og fokusert. 

Eclipse sesong

Grunnen til at vi sier "eclipse sesong" er at vi i tillegg til måneformørkelsen har en total solformørkelse i vente 4.desember. Dette betyr at "eclipse" energien vil påvirke oss i perioden mellom de to formørkelsene. Det som også er spennende akkurat nå er at måneformørkelsen vi får på fredag representerer en begynnelse, mens solformørkelsen i desember en ende. Fredagens fullmåne er første formørkelsen i aksen Skorpion-Tyr, mens solformørkelsen 4.desember er den siste i Jomfru-Skytte aksen.

Eclipse sesong kan kanskje høres skremmende ut etter å ha lest deg gjennom blogginnlegget, men ta et dypt pust. Eclipse sesonger skaper aldri nye eventer som ikke var ment å hende, de simpelthen intensiverer og fremskynder det som allerede ligger i under overflaten. F.eks, om du har vurdert å bytte jobb lenge, men ikke helt har turt å ta steget, så vil en eclipse sesong med stor sannsynlighet få deg ut av tenkeboksen og inn i handling.

Så på mange måter, selv om det kan føles intenst, er formørkelser faktisk noe som hjelper oss å nå vår skjebne. De viser oss hvor i livet vårt vi er på avveie og guider oss tilbake til vår opplyste vei. 

Begynnelsen på en ny "Eclipse" serie

Til slutt, hold et ekstra godt øye med hva som dukker opp rundt fredagens måneformørkelse. Både i form av følelser inn i deg, men også i form av mennesker, eventer, og muligheter rundt deg. Denne måneformørkelsen markerer nemlig starten på en Eclipse serie som vil gå over de neste to årene.

Frem til oktober 2023 vil vi ha 7 formørkelser i aksen Skorpion-Tyren, og denne første vil på mange måter gi oss et innblikk i hva vi har i vente over de neste to årene. Vær ekstra oppmerksom på områder i livet ditt som omhandler intimitet og stabilitet, da det er disse temaene som blir fremhevet gjennom denne eclipse serien vi går inn i.

På torsdag 18.11 holder Iselin en online fullmåneseremoni som vi anbefaler deg å bli med på. Her vil du lære ennå mer om energiene omkring denne fullmånen, samt få verktøy til å dykke litt dypere inn i hva det er som fremheves i deg akkurat nå. Meld deg på her.

 

Close

Inspirasjon fra Urban Essentials!

Fyll inn navn og e-post for å få tilsendt jordende meditasjon, samt få jevnlig inspirasjon rundt det sykliske livet, med månens og vår egen syklus, astrologi, det feminine skiftet og mye mer juicy innhold gjennom vårt nyhetsbrev.