Jobb med fullmånen

månefaser Jun 21, 2021

På samme måte som vi har vår egen syklus, har månen også sin. Hun bruker i gjennomsnitt 29,5 døgn mellom hver fullmåne, som er toppen av syklusen. Det skjer omtrent to uker etter hver nymåne. Dette er den mest aktive tiden, og vi kan se vår kjære søster månen skinne og lyse opp jorden med full styrke.

Hun er der alltid, selv om vi ikke alltid kan se henne, og hun minner oss på den feminine kraften. Hun hvisker at vi må hvile, behandle oss selv godt og praktisere kjærlighet for oss selv. Et annet aspekt med månefasene er den emosjonelle biten, som vi jobber mye med i måneseremoniene og gjennom flere av modulene i  passasjen.

 

Det feminine og maskuline

Når det er fullmåne, står solen og månen på motsatt side av jorden. Månen representerer det mørke, dype og mystiske. Hun viser oss de feminine energiene som intuisjon og følelser, samt det å «være» i Yin-energien. Solen representerer det motsatte; lys, energi og de maskuline energiene som kraft og kontroll, samt det å «gjøre» i en Yang-energi.

Månen i seg selv er YIN, men månefasene går annenhver yin og yang. Dette gir os sen unik mulighet til å jobbe med oss selv på et dypere plan, ettersom månens faser endrer seg.  Vi kan ofte være veldig flinke til å tenke, planlegge, drømme og sette må når nymånen er her, men for mange stopper det der.

Motsatte tegn 

Uansett hvilket tegn fullmånen står i, vil solen være i det motsatte tegnet. På denne måten kan vi jobbe med både de lave og høye vibrasjonene til de astrologiske tegnene rundt fullmånen. 

Væren - Vekten

Tyren - Skorpionen

Tvillingene - Skytten

Krepsen - Steinbukken

Løven - Vannmannen

Jomfruen - Fiskene

Hvordan påvirkes vi av fullmånen?

Fullmånen er en tid for å jobbe med skyggesidene våre, la lyset skinne på dem og gi slipp. Vi kan bli ekstra følsomme under fullmånen, siden gamle følelser og mønstre vi trodde vi var ferdige med kommer til overflaten. Dette kan føre til at vi blir overfølsomme og rastløse.

Mange opplever at de sover dårligere under fullmånen, og på verdensbasis har vi faktisk høyere kriminalitet akkurat rundt disse dagene. Vi har alle hørt om varulvene som blir vekkes til live under fullmånen og ordet lunatic (galning) stammer fra ordet luna, som betyr måne.

En tid for å gi slipp 

Under fullmåne-energien får vi muligheten til å gi slipp. Når vi blir klar over våre mørke skyggesider kan vi jobbe med dem, bli kjent med dem og gi slipp. På denne måten kan fullmånen hjelpe oss til å oppleve transformasjon rundt våre blokkeringer.

Når vi slipper gamle og begrensende tankemønster, mørke følelser og lave vibrasjoner, skaper vi samtidig rom for at noe nytt kan komme inn i livene våre (det er også her nymånen kommer inn i bildet). Prosessen av å gi slipp og sette nye intensjoner er en vakker og evig runddans som aldri tar slutt, og her kan vi bruke månesyklusene til å jobbe med oss selv når vi har lyst og behov 

Har du lyst til å delta på magiske ny- og fullmåneseremonier? Da er du velkommen til å delta på online seremonier med Iselin.  

 

Close

Inspirasjon fra Urban Essentials!

Fyll inn navn og e-post for å få tilsendt jordende meditasjon, samt få jevnlig inspirasjon rundt det sykliske livet, med månens og vår egen syklus, astrologi, det feminine skiftet og mye mer juicy innhold gjennom vårt nyhetsbrev.