Hvordan kan vi jorde oss - og hvorfor er det viktig?

Hva er jording?

 

Føler du noen ganger at du er «utenfor kroppen»? At du ikke får kontakt med deg selv, eller at du legger deg i sengen om kvelden, og det kjennes som om du ligger ti centimeter over madrassen? Om du svarer ja på et av disse spørsmålene, er sjansene store for at du trenger mer jording.

Om du har mye luft i ditt fødselskart, har alt for mye på gang eller at livet ditt mangler stabilitet, er det lett å miste bakkekontakten. Resultatet er at vi føler oss stresset, at tankene raser av gårde og at vi føler oss overveldet. Vi kan også oppleve psykiske ubalanser

Når vi jorder oss faller vi på plass i den fysiske kroppen vår, og får bedre kontakt med moder jord. Når vi gjenfinner denne kontakten opplever vi mer indre ro, oversikt og opplever en dypere kontakt oss selv og verden rundt oss.


Hva betyr det å være jordet?

 

Det å være jordet er noe vi instinktivt vet handler om å få tilbake bakkekontakten. Vi bruker faktisk stadig uttrykket i dagligtalen. «Nå må du komme deg ned på jorda» og det «å stikke fingeren i jorda». Disse uttrykkene brukes ofte til noen som har alt for mye på gang, trenger å roe ned og se det store bildet.

Når vi er fanget i stressende tanker eller overveldet av informasjon fra sosiale medier, er vi ikke jordet. Vi er da fanget i tankespinn i vårt eget hode, og det å få kontakt med stillheten og roen i oss selv kan oppleves umulig. Det er det heldigvis ikke, men det krever at vi gjør endringer.

Hvordan hjemmet vårt ser ut, kan også være en kilde til stress, eller til at vi føler oss mer jordet. En hjem som er ryddig og rent, vil gi en mye mer jordet følelse eller om alt er kaos rundt deg. Om du vil at hjemmet ditt skal ha en mer jordet energi, kan du velge farger i jordtoner, runde former og myke materialer.

 

Hvordan kan vi jorde oss?

 

Heldigvis finnes det mange måter å jorde oss på, og en jordende morgenrutine kan være en god start. Det å starte dagen med meditasjon og komme i kontakt med vår egen pust, er veldig fine metoder. Før du mediterer kan du gjerne visualisere røtter som strekker seg fra deg og ned i jorden.

En annen effektiv måte er å være ute i naturen. Du kan ligge på bakken eller gå barfot i gresset. Du kan trampe, hoppe eller danse, og kjenn hvordan kontakten mellom moder jord og deg selv, blir sterkere og sterkere.

En annen fin jordings-rutine jeg ofte bruker, er å massere fotsålene med en jordende olje. Min favoritt er Balance-oljen fra Doterra, som jeg masserer under fotsålene hver morgen. Andre jordende oljer er Cedarwood, Sandalwood og Vetiver.


Vil du lære mer om de fire elementene, hva som kjennetegner hvert enkelt, og hvordan de er tilstede i deg? Da anbefaler vi å lese boken til Iselin, Feminin flyt, som du kan bestille her.

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌