Hva er Yin og Yang?

Læren om Yin og Yang stammer fra det 3. århundre før vår tidsregning, og er et grunnleggende begrep i kinesisk medisin, kultur og filosofi. For å forstå Yin og Yang, må vi først innse at absolutt alt eksisterer som uatskillelige og samtidig motstridende motsetninger. Tenk på konsepter som mørk og lys, ung og gammel eller feminin og maskulin. Motsetninger komplementeres og tiltrekkes av hverandre.

Om du studerer symbolet som representerer yin og yang, vil du se at hver side har et element fra den andre i seg. Den hvite halvdelen har en sort liten ring i seg, og den sorte halvdelen har en hvit. Ingen av halvdelene er bedre eller dårligere enn den andre, og vi alle trenger balanse i vår yin og yang-energi, for å ha et det best mulig med oss selv.

Vi kan se yin og yang som grunnkreftene som skaper orden i livene våre og i naturen. Det er ikke motsetninger, men de utfyller hverandre for å skape balanse og harmoni. Sammen utgjør de to sidene en høyere enhet. Vi kan trekke paralleller fra konseptet om yin og yang til astrologien, hvor hvert stjernetegn hører hjemme enten under yin eller under yang.

Hva kjennetegner Yin-energien?

 

Yin er feminin, passiv, kreativ og intuitiv. Denne energien er åpen og mottakelig, og den gir en indre forståelse av livets nyanser. Yin representerer vinter, kulde og mørke, og domineres av elementet jord. Når den feminine yin-energien er i balanse så tør vi å overgi oss, ha tillit og slippe taket. Vi er i kontakt med vår egen kropp og syklus, og trenger ikke å kontrollere alt rundt oss. 

Denne feminine energien representerer sterk intuisjon, tillit til universet og gjør at en tør bruker sitt indre som kompass. Kraft og positiv makt skapes fra å vende innover og tørre å føle sine følelser. En har visdom og lever syklisk med støtte fra sin egen og månens syklus, og har kontakt med moder jord og beskytter henne og de rundt seg.

I syklusen vår varer yin-perioden ⅔ av måneden. Når vi går inn i vår høst og vinter, hvor energien og hormonene synker,  og vi rett og slett ikke har det samme energinivået som før. Det er da vi ofte lurer på hvor vi fikk all selvtilliten og energien vår fra og føler oss fullstendig annerledes enn i yang-perioden.

I astrologien så er det stjernetegnene Tyren, Krepsen, jomfruen, Skorpion, Steinbukken og Fiskene som er typiske yin-tegn.

Hva kjennetegner Yang?

 

Yang er maskulin og representerer sommer, lys og varme. Yang- energien er kraftfull og energisk, og dens bevegelse påvirkes av solen. Den er varm, hard og har ikke fleksibiliteten vi finner i yin- energien. Samfunnet vårt er ofte dominert av den maskuline yang-energien, og dette kan være en av grunnene til at mange kvinner møter veggen.

Energien og kraften i yang får ting til å skje, men vi må huske og også skru ned tempoet for ro og hvile. Når vår maskuline energi er balansert føler vi oss fulle av selvtillit, er utadvendt, proaktiv og tar initiativ. Mens yin handler mer om å være, handler yang mer om å gjøre. Vår oppgave er også skape balanse mellom de to halvdelene.

Når vi er i den indre våren og sommer er det yang som dominerer. Dette er den perfekte tiden å få gjort ting som krever mer energi. Det er også en fin periode for mer fysisk trening. Husk allikevel på å ikke kjøre på for hardt, men ha tanken om balanse og harmoni i bakhodet.

Stjernetegnene som tilhører yang er Væren, Løven, Skytten, Tvillingen, Vekten og Vannmannen.


Dersom du ønsker å dykke dypere ned i det å leve mer i yin/yang, eller feminin/maskulin balanse, kan vi anbefale deg å sjekke ut vårt flaggskip konsept Passasjen - hvor du gjennom et helt år kan jobbe med å leve mer syklisk og feminint, samt heale dine skyggesider og blokkeringer. 

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌