Jaget etter den "perfekte" kvinnekropp

Kvinnekroppen er et tema som omtrent har blitt diskutert siden tidenes morgen. Til tross for ulike epoker, historiske eventer, kriger og kriser har meningene rundt den perfekte kvinnekroppen, tilsynelatende vært sterke. Mange kvinner har føyd seg etter idealene og strevd for å oppnå den kroppen som i et flyktig øyeblikk er opphøyd av samfunnet.

Ulike trendbilder

Fra grekertidens frodige former, gjennom korsettets smale midje, moteindustriens tynnhetsideal, til store "Kardashian rumper". Trofast følger vi med på trendbildet og ønsker så veldig at vi skal kunne passe inn i rammen som samfunnet så høyt opphøyer. For kanskje kan dette gi oss anerkjennelse, og lykke.

Vi mennesker er flokkdyr, og vi har alltid ønsket aksept fra andre. Men å forme en kropp kan være en umulig oppgave. Mens noen med enkelhet sklir inn i catwalkens mål, vil en annen finne glede i at fyldige romper er "inn".

Hver kropp er unik, og selv om vi alle hadde spist det samme og trent det samme, ville vi hatt ulike resultater. Er det da rart at vi står ovenfor så mye usikkerhet, dårlig selvbilde, spiseforstyrrelser, og overtrening i vår vestlige verden? Med et ideal som er stadig i endring og gir lite rom for individuelle ulikheter? 

Med helsen som betaling

Den vestlige verden har lenge behandlet kvinnekroppen som om den var en del av fashion industrien, hvor vi vet at motebildet snur fortere enn de fleste av oss klarer å holde tritt med. Dette legger et enormt press på kvinner, og ikke minst kroppene våre.

I lange tider har behovet for å forme kroppen til å passe inn i en spesifikk bås vært så sterkt at vi har neglisjert påvirkningen dette har på helsen vår. Hormonforstyrrelser, smertefulle menstruasjoner, dårlig hud, utmattelse, og andre plager som vi med tiden har tenkt er normalt. Vi lytter til andre heller enn å bruke vår feminine kraft og intuisjon.

Å feire individuelle ulikheter

Men kjære kvinne, du er ikke "fast-fashion", du trenger ikke være et del av et trend bilde, kroppen din avgjør ikke om du er "inn" eller ikke. Du er unik, kroppen din er unik, og du er perfekt på din helt unike måte. Hva om vi i istedenfor å hige så veldig etter å passe inn i et trendbilde, kunne begynt å feire ulikhetene? For en fargerik og spennende verden det ville vært.

Vi heier på å sette helsen først, og å nære den spennende kvinnekroppen vi lever i med all sin magi og skaperevne. Kanskje har kvinnekroppens ideal blitt objektifisert og vært "allemannseie" gjennom tidene for å svekke kvinnen? Kvinner er sterke, og kan få til enromt mye, spesielt om vi jobber sammen.

Men er vi travelt opptatt med å forme kroppen til å passe inn i et umulig trendbildet, vil dette ta fokuset bort fra å bruke den dype intuisjonen og skaperkraften kvinner sitter på. La oss derfor hylle alle kvinnekropper, slik at vi kan ta kraften vår tilbake og ha riktig forkus i hverdagen.

Å bli glad i seg selv, sin kropp og syklus, samt å bruke sin feminine kraft, er noe av det vi jobber med i Passasjen. Ønsker du å være med på den reisen? Les mer om Passasjen her.

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌