Jobb med nymånen

månefaser Jul 05, 2021

Nymåne – starten på syklusen 

Nymånen starter en helt ny månesyklus - hver eneste måned. Når månen er ny, er hun ved siden av solen, noe som gir oss det samme astrologiske tegnet i både solen og månen.

Dette forsterker energien fra det astrologiske tegnet månen og solen står i ytterligere. Hun reiser deretter rundt hele jorden gjennom månens syklus, og hver 29,5 dager er hun tilbake ved solen side igjen, klar for å starte på nytt.

Den mørkeste tiden i syklusen 

Nymånen er den mørkeste perioden i månesyklusen, ettersom månen knapt er synlig på himmelen. Mørket og stillhet gir oss den perfekte mulighet til å vende fokuset innover, lytte til kroppen og følelsene våre, samt sette intensjoner for den kommende syklusen.

Dette er den beste tiden for å høre din egen stemme og lytte til sjelen din. Nymånen holder løfter en ny begynnelse, og dette er din mulighet til å plante nye frø for den kommende månesyklusen. Det er nå du må sette intensjoner og drømme stort!

Energien i de astrologiske tegnene

I nymånen står altså solen og månen i samme astrologisk tegn. Hvilket tegn avhenger av tiden vi er i, men det følger den astrologiske kalenderen. Hvert tegn har høye og lave vibrasjoner, og setter tonen for det månens tema og energi sammen med andre faktorer som astrologer leser fra universet og planetene. 

Væren - Jeg er - 21. mars til 19. april

Tyren - Jeg har - april 120 t til 20. mai

Tvillingene - Jeg tror - 21. mai til 20. juni

Krepsen - Jeg føler - 21. juni til 22. juli

Løven - Jeg vil - 23. juli til 22. august

Jomfruen - Jeg analyserer - 23. august til 22. september

Vekten - Jeg balanserer - 23. september til 22. oktober

Skorpionen - Jeg ønsker - 23. oktober til 21. november

Skytten - Jeg søker - 22. november til 21. desember

Steinbukken - Jeg bruker - 22. desember til 19. januar

Vannmannen - Jeg vet - 20. januar til 18. februar

Fiskene - Jeg drømmer - 19. februar til 20. mars

Hvordan jobbe med nymånen?

Dette er tiden for å si intensjonene og drømmene dine høyt og dele dem med universet. Du kan bruke energiene og vibrasjonene til det tegnet nymånen står i, selv om du ikke er født i dette tegnet. Du vil du fremdeles føle dens energi og vibrasjoner.

Vi kan drømme, manifestere og tiltrekke oss det vi ønsker oss. Det er som regel oss selv, vår underbevissthet og begrensende tankemønster som står i veien og som blokkerer vår vekst og utvikling. Dette i seg selv er grunn nok til å jobbe med de kraftfulle månesyklusene, og motta en dytt i riktig retning.

Resultatet er at vi får mulighet til å jobbe med alle tegnenes energi og egenskaper, måned etter måned og år etter år. Dette vil vise oss alt fra vår dypeste frykt og blokkeringer, til våre største drømmer!

 

Sett intensjoner

Nymånen er den perfekte tid for å sette nye intensjoner. Lag deg en kopp med nærende seremoniell kakao og finn deg et sted hvor du kan sitte uforstyrret. Når du setter intensjoner er det viktig å spørre deg selv om hva du egentlig vil, og hvordan du ønsker å føle deg. Få klarhet i tankene og bruk følelsene som kompass.

Tenn gjerne stearinlys, spill rolig musikk og finn frem krystaller, oljer eller andre ting som skaper en fin atmosfære.  Gjør øyeblikket hellig og personlig. Det du skriver bør gi deg indre styrke, og en god følelse. Når vi skriver det vi ønsker ned på papiret, så gir vi ordene mer makt, og det blir letter å hente det vi ønsker frem i oss selv.

Har du lyst til å delta på magiske ny- og fullmåneseremonier? Da er du velkommen til å delta på online seremonier med Iselin.  

Close

Inspirasjon fra Urban Essentials!

Fyll inn navn og e-post for å få tilsendt jordende meditasjon, samt få jevnlig inspirasjon rundt det sykliske livet, med månens og vår egen syklus, astrologi, det feminine skiftet og mye mer juicy innhold gjennom vårt nyhetsbrev.