Kom i gang med krystaller

 

Det å komme i gang med krystaller kan føles overveldende i begynnelsen. Hvor begynner du, og hvilke krystaller skal du velge? Har krystaller noe for seg, og hvordan kan du jobbe med de på best mulig måte? Dette og mer får du svar på i denne artikkelen.

Du kan tenke på krystaller som en hjelper på din spirituelle reise. En som oppmuntrer deg til å nå målene dine og skape positive endringer i livet ditt. Krystaller har kraftfulle vibrasjoner, og setter oss i kontakt med de energiene som harmonerer med det vi ønsker å oppnå.

Krystallene vil plukke opp den unike vibrasjonsenergien din, og forsterke de positive intensjonene du sender ut. Energien i krystallene kommer i kontakt med din energi når du bærer de med deg, eller har de i nærheten av der du oppholder deg.

Energi og vibrasjon

«Hvis du vil finne universets hemmeligheter, tenk energi, frekvens og vibrasjon». – Nikola Tesla

Hver enste krystall har sin egen unike vibrasjon. Vibrasjonen i krystallene kan hjelpe å få din energi til å harmonere med krystallens energi. Siden krystaller har en konstant energi endres ikke dens vibrasjon, og den øker derfor energien i det den kommer i kontakt med. Dette gjelder både ting eller mennesker som vibrerer på en lavere frekvens

Et av de første vitenskapelige forsøkene på krystaller ble gjort av forskeren Marcel Vogel fra IBM. Når han studerte krystallene under mikroskop, ble han vitne til at de formet seg etter hva han tenkte på.

Han klarte også å bevise at rosenquartz kan lagre tanker på nesten samme måte som en bruker magnetisk energi til å ta opp lyd.

Farger på krystaller og chakraer

Vi er så mye mer enn bare en fysisk kropp. Vi har også en energi-kropp hvor tusenvis av energibaner samles i knutepunkt som vi kaller chakraer. I ulike tradisjoner er det forskjellig hvor mange chakraer de anser som de viktigste, men det enes ofte om 7 hoved-chakraer.

Disse er rot-chakraen, sacral-chakraen, solar-plexus, hjerte-chakraen, hals-chakraen, det tredje øyet og krone-chakraen. Hver av disse chakraene har sin egen farge-vibrasjon og har ulike oppgaver for å holde oss sunne, friske og balanserte. Om en chakra er blokkert, så vil vi merke dette i form av ubehag, en følelse av å være fastlåst eller mangel på flyt i livet.

Om en chakra er blokkert eller har lav energi, kan vi bruke krystaller for å øke denne, og hjelpe oss å jobbe gjennom blokkeringene. Her kan du se hvilke farger på krystaller, som kan brukes for hver chakra:

 

Rot-chakraen - svarte, bruke og røde krystaller

Sacral-chakraen – oransje, fersken og brune krystaller

Solar plexus – gule, gullfargede og chartreuse-grønne krystaller

Hjerte-chakra – grønne og rosa krystaller

Hals-chakra – lys blå, blå og blågrønne krystaller

Tredje øye – Indigo og fiolette krystaller

Krone-chakra – fiolett, gull og hvite klare krystaller

 

Rens krystallene

Det finnes flere måter å rengjøre krystallene dine på. Du kan bruke røkelse som salvie eller palo santo, rennende vann (ikke for alle krystaller) eller legg krystallene i vinduskarmen når det er fullmåne.

 

Lær deg hvordan du kan skape dine egene ritualer gjennom Iselin sin bok, Feminin flyt! Krystaller er perfekt å bruke i ritualer og seremonier.

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌