Feminin og maskulin energi

De maskuline og feminine energiene

Om du følger oss på Instagram har du nok sett innlegg med referanser til feminin og maskulin energi. Vet du hva forskjellen er, og hvordan du kan skape balanse mellom dine egne feminine og maskuline energier?

Sannheten er at vi alle rommer begge disse energiene, og sånn skal det være. Problemer oppstår imidlertid når vi har for mye av en av disse. Samfunnet vårt er dominert av maskuline energier og mangler den fleksibiliteten og muligheten til å leve syklisk, som vi kvinner trenger for å ha det best mulig.

Vi kan se dette tydelig i den lineære måten både skolesystemet og arbeidslivet er bygget opp. Vi kan også se det i arkitekturen og hvordan byene ser ut. Om mer feminine energier hadde fått plass, hadde vi sett både mer farger, runde former og mer fleksibilitet. Det feminine er nemlig det motsatte av lineært, nemlig syklisk. 

Dette står i kontrast til sånn det ser ut nå. Samfunnet har uskrevne regler for hvordan en skal bygge opp livet sitt, når en bør ha det ene og det andre på plass. For noen fungerer dette greit, mens for andre fungerer dette «systemet» dårlig, og de opplever det vanskelig å passe inn i boksen.

Bedre kontakt med vårt indre 

Når vi får bedre kontakt med våre feminine energier, opplever mange at de blir mere intuitive og kreative. Det kan bli lettere å finne stillhet på innsiden, og vi opplever mer omsorg og forståelse både for oss selv og andre. Feminine energi er passiv, og den inviterer oss til å bli med på en reise inn i vårt indre.

Når våre feminine energier er i balanse opplever vi flyt, og tillit til at livet vil gi oss akkurat det vi har behov for. For mange vil kreativitet de ikke en gang visse de hadde blomstre opp, og vi er klar for å skape. For noen er det å lage intuitiv kunst en fin måte å kanalisere denne energien, og for andre er skriving eller hagearbeid akkurat det de trenger.

Om våre feminine energier er i ubalanse eller har sår som må leges, kan vi oppleve å føle oss svake, maktesløs og overfølsom. Såret feminin energi kan gjøre oss masete, klengete, og få oss til å tre inn i en offerrolle.

Ekspansiv og disiplinert

Den maskuline energien er mer aktiv. Det handler stadig om «å gjøre», i stedet for «å være». Den er mindre interessert i følelser, og fokuset er stadig utover. Vi ser tydelig hvordan arbeidslivet og hvordan det er lagt opp, er utelukkende fokusert rundt de maskuline energiene.

Balansert maskulin energi er allikevel viktig for å få ting gjort, og egenskaper som pålitelighet, ansvarsfullhet, grensesetting og logikk har maskulin energi. Når vi er i vår indre vår og sommer, opplever vi ofte mer selvtillit og mot. De er da den maskuline energien som dominerer.

Å ha en god balanse i sine maskuline og feminine energier er så viktig, for både kvinner og menn. Om vi har en såret maskulin energi vil det materialisere seg som kritikk, misbruk, dominans og ustabil oppførsel. 

Finn balansen

Hvilken av de to energiene har mest plass i ditt liv? Om du er klar for et dypdykk ned i denne kunnskapen, så er vårt flaggskip-konsept: Passasjen - Feminin flyt, det beste stedet for deg. Her går vi i dybden på det å leve feminint og syklisk, og det arbeidet kan gjøre underverker for livet ditt!

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌