Moren- Arketypen for din indre sommer

Moren

Nå har vi kommet til den siste av de fire arketypene som representerer kvinnens menstruasjonssyklus. Over de siste månedene har du fått blitt litt bedre kjent med arketypene Trollkvinnen, Visekvinnen, og Ungpiken her på bloggen, i dag gleder vi oss til å introdusere Moren. 

Sensuell og tiltrekkende 

Dette er arketypene som representerer vår indre sommer, eggløsning, favoritt arketypen til de aller fleste. Dette er nemlig den tiden av syklusen hvor vi kjenner oss aller mest uovervinnelige og full av superkvinne kraft. Moren er mer moden enn Ungkvinnen, hun har masse omsorg for andre og setter gjerne de rundt seg før seg selv. Samtidig er hun sensuell, tiltrekkende og vakker. Faktisk har forskning vist at menn finner kvinner aller mest tiltrekkende når de har eggløsning, dette sier ikke så rent lite om vår tiltrekningskraft under denne fasen.

Akkurat som med vår indre vår, eller arketypen Ungpiken, er Moren også en tid hvor vi er mer i vår maskuline kraft. Dette kan kanskje virke litt motsiende ettersom vi akkurat nevnte at dette er den tiden vi er mest tiltrekkende, vil ikke det da si feminine? Og jo det vil det, det er nettopp det som er så spennende og unikt med denne fasen av syklusen. For samtidig som dette er tiden hvor vi ofte føler oss aller mest feminine og i kontakt med vår kvinnelist, er det også en tid hvor vi har mye overskudd og omsorg for andres behov. Ting preller lettere av og vi er gode til å formulere oss med ord på en intellektuell  måte.

Mye overskudd til andre

For en mor er dette tiden hvor det å møte opp 100% for sine barn og familie kommer aller enklest. Det er som om energilagrene er utømmelige og vi har masse å gi til andre. Men akkurat som vi nevnte i innlegget om Ungpiken, er det viktig å huske på å ta seg tid til selvpleie og ro også i denne fasen, for å unngå å brenne lyset i begge ender. Om vi gjør det kan vi oppleve å omtrent krasjer inn i vår indre høst, noe som Trollkvinnen definitivt ikke vil like.

Be om det du vil ha

Likevel, det er mye vi kan bruke denne energien til, så det er verdt å ta utbytte av. Ja dette er tiden i syklusen hvor du virkelig kan stille opp for de rundt deg og være den omsorgsfulle Moren som du er (energetisk sett, du trenger ikke å ha barn for at denne mors-energien skal vise seg), men samtidig er det også en tid hvor du kan sørge for å be om det du vil ha fra andre.

Det har nemlig blitt sagt at en kvinne under eggløsning har en enorm overtalelsesevne og godt ordforråd. Dersom du har sittet på gjerdet med å be om den lønnsforhøyelsen, eller be partneren din om noe, så er dette ditt tegn. Bruk din kvinnelist for det det er verdt og  skape den hverdagen du fortjener.

Og du, det er også verdt å nevne at sexlivet under denne fasen kan tas til nye høyder! Kanskje har du noen fantasier du har lyst til å utforske, nå er tiden å diskutere det med partneren din. Men husk selvfølgelig å være forsiktig, for selv om sexlivet kan være et fyrverkeri under din indre sommer, er også eggstokkene dine modne for unnfangelse, så "stay safe"

Lyst til å få en ennå bedre forståelse av syklusen, og spesielt hvordan du kan dra utbytte av tiden rundt eggløsning? Da kan vi anbefale deg å høre på denne podcast episoden av Karrierekvinner hvor Iselin blant annet snakker om feminin flyt og syklus-magi.

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌