Verdens enkleste nøttesmør?

oppskrifter Aug 05, 2021

Nøttesmør

Har du prøvd å lage nøttesmør selv? Det er enklere enn du tror, og smaker godt! Denne oppskriften inneholder kun to ingredienser, og kan enkelt tilpasses akkurat slik du liker den.

Denne oppskriften er nøttesmør i sin enkleste form, og kan være et fint sted å starte dersom du ikke har forsøkt å lage nøttesmør før. Etter hvert kan du teste andre nøtter og du kan også kjøpe usaltede peanøtter, riste og salte dem selv for å få det enda sunnere!

Peanøtter inneholder mye Omega-6, noe som kan være betennelsesfremmende. Det gjør de til sistevalget mitt når jeg skal velge nøtter i hverdagen. Men, jeg har en voldsom craving på peanøttsmør, og det er noe av det beste jeg vet. Denne raske hjemmelagde varianten er da et bedre alternativ enn ferdig peanøttsmør.  

Nøtter er rike på jern, kalium, magnesium, sink og vitamin b6. I tillegg er de en utmerket kilde til kostfiber. Du kan bruke dine favorittnøtter, dersom du ikke er så glad i en av de nevnt i oppskriften. 

Dette trenger du: 

  • Saltede peanøtter
  • Usaltede cashewnøtter
  • En kraftlig blender

Bruk like deler peanøtter og cashewnøtter, og kjør dette i en kraftlig blender til det har blitt til nøttesmør. Oppbevar i en lukket beholder, feks. et syltetøyglass eller et norgesglass. 

Bruk nøttesmør på brødskiven eller som topping til smoothie. Nam!

Vil du lære mer om hvordan du kan skape bærekraftige rutiner i din hverdag anbefaler vi å lese boken til Iselin, Feminin flyt. Den kan bestilles her!

Close

Inspirasjon fra Urban Essentials!

Fyll inn navn og e-post for å få tilsendt jordende meditasjon, samt få jevnlig inspirasjon rundt det sykliske livet, med månens og vår egen syklus, astrologi, det feminine skiftet og mye mer juicy innhold gjennom vårt nyhetsbrev.