Styrk din intuisjon

For litt siden delte vi et innlegg om grensesetting og viktigheten av å ha tydelige grenser for oss selv. Les innlegget her. Som en forlengelse av dette innlegget ønsker vi å gå inn på dette med intuisjon. Jo mer vi kan tune inn på vår egen intuisjon, jo enklere vil det blant annet bli å sette klare grenser.

En følelse i kroppen

Intuisjonen vår er gjerne den første følelsen vi får i kroppen når en beslutning skal tas. Som et signal, eller tegn. Noen føler den i magen, noen i hjertet, og andre kanskje et helt annet sted i kroppen. Her er det ikke noen fasit på hvor vi skal kjenne det, viktigere er det snarere at vi lærer oss å gjenkjenne signalene og tør å lytte. Noen ganger kan det være skremmende, for intuisjonen vår leder oss ikke nødvendigvis til de trygge, fornuftige valgene, men til de som vil bringe oss nærmere vår sannhet og høyere selv.

Fra hodet til kroppen

Mange av oss er fra ung alder lært opp til å ta valg fra hodet. Vi veier og drøftet, og lar fornuften bestemme. Dette kan ha ført til at vi har mistet tiltroen til egen intuisjon og dømmekraft. Kanskje ser vi til andre for å få deres vurdering og mening før vi tør å ta et valg. Selv om det noen ganger kan være nødvendig å drøfte valg med andre, vil vi minne deg på at intuisjonen din er sterk, og dens ønske er å hjelpe. 

Styrk intuisjonen

Om du kan kjenne deg igjen i at du har mistet kontakten med egen intuisjon, vil kanskje disse tipsene hjelpe deg å finne tilbake. Her er noen av våre favoritt punkter for å styrke intuisjonen:

  • Meditasjon og stillhet. For å kunne lytte til signalene på innsiden trenger vi å stilne støy fra utsiden. Å sitte i stillhet uten noen distraksjoner vil gjøre det enklere å komme i kontakt med den indre stemmen. Jo mer vi øver, jo sterkere vil den bli.
  • Gå ut i naturen. Gå barbeint i gresset, sitt under et tre, eller kanskje ta en svømmetur, men unngå å ha musikk, eller podcast på øret. Naturen hjelper oss å finne jording, og komme ut av hodet og inn i kroppen, hvor intuisjonen sitter.
  • Øv på å føle mer og tenke mindre. Dette kan være utfordrende, spesielt for de av oss som alltid tar valg ut fra den logisk tenkende hjernen, men ofte sitter svarene i den emosjonelle kroppen. Følelser er kroppens uttrykk, mens tankene er hodets. Hodet ønsker alltid å beskytte oss fra fare og usikkerhet, mens kroppen ønsker å ekspandere.
  • Bruk tid på kreative prosjekter. Enten det er  å tegne, dane, musikk, eller noe helt annet, kreativitet hjelper oss å åpne sansene, så vi kommer nærmere sjelens uttrykk.
  • Omgi deg med positive mennesker som inspirerer. Det sies at vi er en sum av de fem menneskene vi bruker mest tid med. Dersom dette er sant ønsker vi å bruke tid med mennesker som får oss til å føle oss bra og som inspirerer oss. Når vi er i et støttende miljø hvor vi føler det er trygt å være seg selv, føles det enklere å utfolde alle våre sidene.
  • Hold oversikt. Som med alt annet er det å styrke intuisjonen en treningssak, jo mer vi øver, jo enklere blir det. Hold en oversikt over de gangene du har fulgt denne følelsen i kroppen, og når du har ignorert den. Hvilke resultater har du fått, og hva har du sittet igjen med i ettertid? Vi anbefaler å skrive ned i en dagbok, så du har det svart på hvitt.

Syns du disse tipsene var til hjelp? Skriv gjerne til oss om du tar de i bruk, eller kanskje du har noen andre gode tips du vil dele. Uansett syns vi intuisjonen er kjempe spennende og vi tror at gjennom å lytte til den vil vi komme nærmere det uttrykket av oss som vi alltid var ment å ha. 

I Passasjen jobber vi mye med intuisjon, og gjennom arbeidet vi gjør styrker vi også denne følelsen i kroppen. Dersom du føler deg klar for å komme i kontakt med din indre intuisjon og leve mer syklisk, kan vi anbefale deg å sjekke ut Passasjen her. 

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌