Unngå oppblåsthet med surdeigsrundstykker

Surdeigsrundstykker av spelt

Hva vi spiser gjennom syklusen vår er avgjørende for hvordan vi føler oss. Mange opplever å føle seg oppblåst ved PMS eller under eggløsning, og da er tarmvennlige rundstykker av surdeig perfekt!

Disse herlige rundstykkene gjør at du unngår å føle deg oppblåst, samtidig som de smaker helt nydelig. Server gjerne med ditt favorittpålegg.

Oppskriften gir 12 rundstykker og jeg baker disse en gang per uke. Legg dem i fryseboksen og tin dem på 50 grader en halvtime før du skal spise dem. 


Dette trenger du:

300 g siktet speltmel

200 g sammalt speltmel

30 g solsikkekjerner

30 g linfrø

1 ts salt

3,5–4 dl fingervarmt vann

2 ss surdeigsstarter

 

Fremgangsmåte:

1. Bruk en digital kjøkkenvekt, bruk denne når du måler opp alle ingrediensene.

2. Tilsett surdeigsstaretern og bland godt sammen med en slikkepott. Deigen skal være bløt, men ikke flytende.

3. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve over natten i minst 12 timer i romtemperatur.

4. Etter den er ferdig å heve kan du bake ut rundstykkene.

5. Forvarm platen rundstykkene skal stekes på

6. Legg rundstykkene på den varme platen og stek på 225 grader i 15-20 minutter.


Avkjøles på rist og nytes 😊

 

Oppskrift fra: https://lyngstadernaering.no/2017/02/11/surdeigsrundstykker-av-spelt-lavfodmap/

 

 

Lær deg mer om å leve i takt med din syklus gjennom vårt flaggskip konsept, passasjen, her!

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌