Unngå oppblåsthet med surdeigsrundstykker

oppskrifter Jul 29, 2021

Surdeigsrundstykker av spelt

Hva vi spiser gjennom syklusen vår er avgjørende for hvordan vi føler oss. Mange opplever å føle seg oppblåst ved PMS eller under eggløsning, og da er tarmvennlige rundstykker av surdeig perfekt!

Disse herlige rundstykkene gjør at du unngår å føle deg oppblåst, samtidig som de smaker helt nydelig. Fyll dem gjerne med ditt favorittpålegg, og lær deg enda mer om hvilken mat som passer gjennom syklusen i mini-kurset syklusmagi

Oppskriften gir 12 rundstykker og jeg baker disse en gang per uke. Legg dem i fryseboksen og tin dem på 50 grader en halvtime før du skal spise dem. 


Dette trenger du:

300 g siktet speltmel

200 g sammalt speltmel

30 g solsikkekjerner

30 g linfrø

1 ts salt

3,5–4 dl fingervarmt vann

2 ss surdeigsstarter

 

Fremgangsmåte:

1. Bruk en digital kjøkkenvekt, bruk denne når du måler opp alle ingrediensene.

2. Tilsett surdeigsstaretern og bland godt sammen med en slikkepott. Deigen skal være bløt, men ikke flytende.

3. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve over natten i minst 12 timer i romtemperatur.

4. Etter den er ferdig å heve kan du bake ut rundstykkene.

5. Forvarm platen rundstykkene skal stekes på

6. Legg rundstykkene på den varme platen og stek på 225 grader i 15-20 minutter.


Avkjøles på rist og nytes 😊

 

Oppskrift fra: https://lyngstadernaering.no/2017/02/11/surdeigsrundstykker-av-spelt-lavfodmap/

 

 

 

Close

Inspirasjon fra Urban Essentials!

Fyll inn navn og e-post for å få tilsendt jordende meditasjon, samt få jevnlig inspirasjon rundt det sykliske livet, med månens og vår egen syklus, astrologi, det feminine skiftet og mye mer juicy innhold gjennom vårt nyhetsbrev.