Trollkvinnen - arketypen for din indre høst

Kvinnekroppen speiler perfekt Moder Jord sine sesongbaserte faser gjennom vår menstruasjonssyklus. På samme måte som naturen beveger seg gjennom årstider og sesonger går vi gjennom våre egne fire indre årstider hver måned. Men i tillegg til en indre sesong, er også hver fase av syklusen vår representert av en arketype. Hver av disse arketypene skinner lys på en del av oss, og i dag ønsker vi å introdusere deg for arketypen som entrer med din indre høst. Tiden etter eggløsning, og før menstruasjon. 

Trollkvinnen

Etter en lett og flørtende energi fra indre sommer, kan  høsten føles uønsket og skremmende. En indre årstid som kan bringe med seg et hav av følelser og fysisk ubehag. Dette er Trollkvinnens domene, og hun lar seg ikke ignorere. Hennes entre kan ofte komme uventet og føles intens og ubehagelig. Alt for ofte ignorerer vi hennes budskap fordi vi verken ønsker, eller føler vi har tid til å roe ned. I stedet ender vi med synke ned i et hull av selvforakt og negativitet.  

Indre heks

Denne arketypen er her med sitt klare budskap. Om vi lytter, vil hun vise oss at hun er heksen og medisinkvinnen som lever inni alle kvinner. Hun gir oss muligheten til å se på syklusen som har vært og reflektere over våre valg og handlinger. Har vi gått på bekostning av oss selv og ikke lyttet til kroppen gjennom måneden som har vært, ja da vil hun sørge for at vi kjenner det.

Det vi ofte refererer til som PMS, er nemlig et tegn fra vår indre Trollkvinne om at vi har ignorert oss selv og våre behov. Så heller enn å se Trollkvinnen som en forbannelse, burde vi se henne som en gave fordi hun hjelper oss å kaste lys over de underliggende årsakene til våre symptomer og humørsvingninger. På denne måten får vi mulighet til å til å gå til roten av problemet og ta bedre valg for oss selv neste syklus.  

Tilbake til det feminine

Trollkvinnen trekker oss vekk fra det maskuline og utadvendte, og tilbake innover til oss selv. Hun er her for å minne oss om at for å heale må vi tørre å gå gjennom det som er mørkt og ubehagelig,  Vi kan kamuflere symptomene en stund, men de vil alltid finne en vei tilbake så lenge vi ikke tar tiden til å adressere den underliggende årsaken til problemet. I Trollkvinnens nærvær er selvpleie og egenkjærlighet en absolutt nødvendighet.

Så kjære leser, ikke la deg skremme av Trollkvinnen. Hennes healende evner er der kun for å hjelpe deg. Hennes kjærlighet kommer i et røft format, men noen ganger er det nettopp det som kreves av de vi elsker for at vi skal kunne vokse og lære.

Ved å ta del i hennes kunnskap vil du merke at den er både dyp og vis, en dybde som bor inne i deg. Trollkvinnen gjør seg bedre som venn enn fiende, så gi deg selv tiden til å stoppe opp og lytte innover til beskjedene hun gir deg. Og tilslutt, husk å gi deg selv masse kjærlighet i din indre høst. 

Dykk dypere ned i det feminine

Bli med Iselin på online ny- og fullmåneseremonier, hvor kvinner samles for å vende fokuset innover, jobbe sammen og leve mer i takt med Moder Jord og syklusene. 

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌