Ungpiken/Jomfruen - arketypen for din indre vår

Til tross for at vi ønsker at dagene hvor vi blør skal være noe positivt, kan vi ikke nekte for at Ungpikens ankomst føles befriende. Ungpiken representerer arketypen for vår indre vår, eller follikulær fase. Dette er tiden fra vi er ferdig med å blø og veien opp mot eggløsning. Etter å ha vært trukket tilbake i vår egen sfære, hvor behovet for hvile er stort, føles ungpikens energi som et friskt pust. Hun er leken, nyskjerrig, uredd og full av energi. Her kan du bli bedre kjent med din indre syklus.

Fra feminin til maskulin energi

Vi skifter fra den innadvendte feminine energien til den mer utadvendte maskuline, og plutselig er ikke behovet for egentid like sterkt lenger. Se for deg de tidlige årene i livet ditt, da du ikke var barn lenger, men heller ikke helt voksen. Livet var fult av spenning, lek og muligheter, og livets alvor hadde ikke ennå satt sitt merke på deg.

Dette er energien vi nå får kjenne på her. Ungpiken er selvstendig, hun trenger ikke  svare til noen, hun har friheten til å gjøre som hun vil. Det er også denne energien som gjør at denne arketypen often refereres til som jomfruen. Men heller enn å handle om sex er faktisk ordets rette betydning en kvinne som er selvstendig, og ikke trenger å stå til rette for noen. 

Selvsikker 

Ungpiken er trygg i seg selv, hun er entusiastisk og til tider noe naiv. Det kan føles som det ikke er noen ende til energien hennes, og hun sjonglerer gjerne flere oppgaver av gangen. Dette er virkelig en perfekt tid å planlegge å legge dine viktige oppgaver og ansvarsområder til.

Har du et stort prosjekt, eller kanskje et viktig jobbmøte som kommer opp? Da er dette tiden til å legge inn det ekstra giret. Bruk denne tiden på å spikre materiellet, slik at du kan lansere prosjekter, ha møter, eller gjøre andre krevende arbeidsoppgaver når den rette energien er tilstede.

Kanskje vil du også merke at du nå har mer overskudd til fysisk aktivitet og sosiale settinger, at behovet for søvn ikke lenger er like stort. Dette er faktisk tiden av måneden hvor det er tryggest for kroppen å delta i tyngre  og mer intense treningsøkter, vi er mindre utsatt for å utvikle skader. Dersom høyt tempo på trening er din greie, anbefales det derfor å dra fordel av denne tiden av måneden.

Unngå å brenne lyset i begge ender

Selv om dette er en gøy og bekymringsløs tid av syklusen, hvor du kanskje føler deg nærmest uovervinnelig, er det fortsatt viktig å sette av tid til egentid og ro. Om vi brenner lyset i begge ender og tar på oss mer enn vi har kapasitet til, vil vi kjenne det når vi nok en gang entrer Trollkvinnens domene. Syklusen vår bringer nemlig et perfekt kart med seg, med oversikt over hvor godt, eller dårlig, vi har behandlet oss selv den foregående måneden. Husk at vi ikke kan hjelpe noen om vi selv er tom.

Om du heller ikke kjenner deg igjen i denne arketypen, og ikke har kjent på dette overskuddet, kan det veldig godt hende det handler om at du har neglisjert deg selv på et eller annet område i livet ditt. Kan du se hvor i ditt liv du kan gjøre endring for at alle arketypene skal få samme oppmerksomhet og plass? Husk også, at selv om Ungpiken kan komme som en tornado etter mensen, kan det være lurt å gradvis komme ut av ditt "røde telt", heller enn å bli overivrig og gi for mye på en gang. 

Når det er sagt, nyt energien Ungpiken bringer med seg, ha det gøy og nyt av det selv.

Ønsker du å bli ennå bedre kjent med de ulike fasene av syklusen, og hvordan du kan bruke syklusen til din fordel? Da kan vi anbefale å lese boken til Iselin, Feminine Flyt. Bestill den her

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌