Kanskje verdens beste lakriskuler...

oppskrifter Dec 20, 2021

Nå står juleferien for dør og vi gleder oss til å kose oss med familie, god mat, julefilmer og godter. Vi kan kjenne på en smule sukkersjokk i julen, med alle fristelser rundt oss. Og vi er kanskje ikke alene om det? Derfor liker vi å lage egen rå-godis med litt sunnere ingredienser, som et digg alternativ. 

I dag har vi lyst å dele en Cecilie i iselinlarsen.no teamet sin oppskrift med dere. På supergode lakriskuler som smaker akkurat som salt lakris godteri! Disse er perfekte året rundt, og gjør seg perfekt på julefatet. I tillegg er de helt supre for lutealfasen av menstruasjonssyklusen, hvis du trengte litt ekstra overbevisning på å lage disse. Kos deg!

Ingredienser:

  • 2,5 dl rå cashewnøtter.
  • 1/4-1/2 dl kokosblomstsukker.
  • 1/2-1 dl rått lakrispulver (avhengig av hvor sterk lakrissmak du ønsker). Vi elsker pulveret fra Kung Markatta, det er økologisk, naturlig, og har autentisk lakrissmak. 
  • 300 g dadler (husk å ta ut stenen).
  • * valgfritt: 1/2 ts Shatavari, et adaptogen som i Ayurveda er kjent som et afrodisiakum for kvinner.

 

Fremgangsmåte:

  1. Finmal cashwenøttene, sammen med de resterende tørre ingrediensene, i en kjøkkenmaskin. Smak til at du har nok av alt før du har i dadler.
  2. Bland i dadler og kjør til du får en seig og sticky deig.
  3. Rull små kuler som du plaserer på et brett i fryseren.
  4. Når kulene er frosne kan du riste de i ekstra lakrispulver, eller bringebærpulver, da får de ekstra smak og ser penere ut på godteskålen. 

Oppbevar kulene i fryseren og ta ut litt før servering. Disse er en morsom vri på julefatet, som julegave eller vertinnegave - men de er også gode året rundt. Nyt!

PS: vi kan også anbefale disse surdeigsrundstykkene til Iselin, perfekt til julefrokosten.  

Har du husket å kjøpe julegave til deg selv ennå? Hva med å gjøre noe skikkelig fint for deg selv å bestemme deg for å gå inn i det nye året med mer egenkjærlighet og feminin energi. Gjør som mange andre fantastiske damer, bli med i Passasjen, og gjør deg selv og det nye året til en prioritet. 

Close

Inspirasjon fra Urban Essentials!

Fyll inn navn og e-post for å få tilsendt jordende meditasjon, samt få jevnlig inspirasjon rundt det sykliske livet, med månens og vår egen syklus, astrologi, det feminine skiftet og mye mer juicy innhold gjennom vårt nyhetsbrev.