Visekvinnen - arketypen for vår indre vinter

Fra Trollkvinnen til den Visekvinne

For et par uker siden fikk du bli litt bedre kjent med arketypen Trollkvinnen her på bloggen. Dette er hun som kommer med vår indre høst, eller lutealfase og nådeløst gir oss innsikt inn i hvordan vi har tatt vare på oss selv og våre verdier den siste måneden. I dag skal du få bli litt bedre kjent med den Vise kvinne, hun som tar over Trollkvinnen sete i det vi entrer vår indre vinter og begynner å blø.

Overgangen til denne fasen kan føles som en lettelse og frigjørende etter den, ofte, intense perioden frem mot første blødning. Den Vise kvinnen gir oss tillatelse til å trekke oss vekk fra verden omkring og krølle oss inn i vår egen kokong. Hun transformerer de turbulente følelsene til Trollkvinnen om til dyp feminine visdom som har sitt sete i vår livmor.

Om du er ny til de indre sesongene, kan du lese mer her

Dyp visdom

Gir vi henne rom til å være, vil vi kunne erfare hvordan hun bringer frem forsterkede psykiske evner og høynet sensitivitet i oss. Hun er den arketypen som har aller best kontakt med vår intuisjon og dyptsittende kunnskap.

Dessverre er også denne arketypen ofte neglisjert og lite ønsket. Vi lever i et samfunn hvor det er lite rom for hennes måte å møte verden på. For å få fullt utbytte av sine evner trenger nemlig den Vise kvinnen ro og tid for seg selv. Hun er introvert og hun finner sine innsikter i mørket, alene i eget selskap.

En verden som stadig krever et høyere tempo fra oss er lite passende for denne arketypen, og dermed har vi en tendens til å se henne som en som holder oss tilbake. Men, dersom vi snarere gir henne den plassen hun trenger, vil hun kunne lære oss enormt mye om både oss selv og verden omkring.

Hun er også arketypen som representerer kvinnen etter overgangsalderen frem mot alderdommen. En kvinne som har levd et langt liv og har mye kunnskap og visdom å dele. 

Vår feminine natur

Om vi ønsker full tilgang til Visekvinnens egenskaper må vi møte henne med tålmodighet, ro og kjærlighet. Hun er gammel og klok, og har evnen til å vise oss selve essensen av vår sjel og vår feminine natur. Det er noe befriende i å omfavne denne arketypen, ved å gi henne plass i livet gir vi nemlig også plass til hele oss. Hun lærer oss å finne balansen mellom det maskuline og det feminine og at den dypeste visdommen nesten alltid oppstår i stillheten og mørket.

Samtidig representerer hun også en avslutning, enden på en syklus, et liv eller et år. Etter å ha brukt tid med den Vise kvinnen i oss selv kan vi igjen komme tilbake til den yngre arketypene, men med litt dypere kunnskap og innsikt. For for hver syklus vi går gjennom har vi muligheten til å dykke litt dypere inn i vår egen innerste kjerne og dermed også bli litt klokere. 

Ønsker du å jobbe mer i dybden med dine indre sykluser og arketyper anbefaler vi å sjekke ut vårt flaggskip konsept Passasjen.

Close

Syklus skjema for å logge syklusen din!

Fyll inn navn og e-post, så kommer skjemaet på mail.

Du blir også en del av vår magiske e-post liste og vil få tilsendt inspirasjon, informasjon og visdom rundt spennende temaer gjennom vårt nyhetsbrev. 

Vi snakker syklus, feminine energier, journal prompts for å jobbe innover, nyheter, eksklusive tilbud og rabatter.

Vi sees i innboksen 💌